T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AFYONKARAHİSAR / DİNAR - Dinar Şehit İzzet Taşbaş İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

           Valilik Makamının 23.07.2012 tarih ve 21501 sayılı  olurlarıyla "Dinar İmam Hatip Ortaokulu" adıyla kurulmuş olan okulumuzun adı, Valilik Makamının 07.12.2017 tarih ve 21002842 sayılı oluruyla "Dinar Şehit İzzet Taşbaş İmam Hatip Ortaokulu" olarak değiştirilmiştir. 2012 - 2013 Öğretim yılında Dinar Fatih Ortaokulu ek binasında faaliyetine başlayan kurumumuz, 2017-2018 Öğretim yılından itibaren yeni binasında eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir.

            İlçemizin güzide öğrencilerinin tercih ettiği okulumuz kısa sürede elde ettiği başarılarıyla adından sıkça sözü edilen bir eğitim kurumu olmuş ve daha sonraki yıllarda da ilçemizin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği bir eğitim kurumu olarak başarılarını da arttırarak eğitim öğretimine devam etmektedir.  

 Okulumuz, ülkemizde yoğun bir talebe mazhar olan İmam Hatip Ortaokulları arasında geleceğin güçlü halkalarından birini temsil etmektedir. Eğitim öğretim hizmetine başladığı ilk yıldan bu yana çağdaş eğitim-öğretimin gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim-öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim-öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda ileriye yönelik adımlar atmaktadır. Değerlerimiz doğrultusunda dürüst, tarafsız, adil, sevgi ve saygı odaklı, paylaşımcı, iletişime açık, çözüm üreten, yenilikçi, önce insan anlayışına sahip bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir. Milli ve manevi değerlere sahip çağın bilgi ve teknolojisine yön veren örnek ve önder bir gençlik yetiştirmek amacımızdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.02.2015 - Güncelleme: 16.05.2020 16:02 - Görüntülenme: 1232
  Beğen | 5  kişi beğendi